Businessmediation, mediation voor zakelijke geschillen

Zakelijke mediation

Bij businessmediation of zakelijke mediation moet u denken aan zakelijke conflicten. Dat kunnen conflicten zijn tussen aandeelhouders. Maar ook geschillen tussen RvC en directieleden,  conflicten tussen directie en ondernemingsraad of tussen afdelingen.

Op de werkvloer, de vergaderruimte en daarbuiten

Ook bij overnames en opvolging liggen conflicten vaak op de loer en al helemaal bij het familiebedrijf waar zakelijk en privé nogal eens door elkaar lopen. En dan speelt er dikwijls zomaar nog eens een echtscheiding mee. Ik kan helpen bij disputen tussen verschillende bedrijven of binnen joint ventures. Dat kan zowel nationaal als internationaal.

Door mijn achtergrond beschik ik over ruime ervaring bij middelgrote internationale familiebedrijven. Ik ken de mentaliteit, begrijp de ondernemers maar ook de andere stakeholders van een organisatie. Bijna altijd staan niet alleen persoonlijke belangen maar ook de continuïteit en de reputatie van een organisatie op het spel.

In het overgrote deel van de gevallen wordt het conflict binnen een aantal weken opgelost. Uiteraard wordt de oplossing goed schriftelijk vastgelegd.

Groepsmediation

Groepsmediation is mediation tussen meer dan twee partijen. Partijen kunnen dan afdelingen zijn maar ook individuen. Groepsconflicten komen uiteraard niet alleen bij bedrijven voor maar ook bij andere (non-profit) organisaties. Denk aan scholen, verenigingen, ziekenhuizen etcetera.

Zijn er vier of meer partijen betrokken bij een conflict dan is co-mediation sterk aan te raden. In mijn netwerk bevindt zich een aantal goede mediators met wie ik samenwerk als co-mediation aan de orde komt.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen