De mediator die jij zoekt

Mark de Krosse is de naam...aangenaam!

In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MFN-registermediator mijn werk kan doen. De opleiding in combinatie met mijn ruime ervaring als ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf geven me het fundament om als "businessmediator" zakelijke geschillen te helpen oplossen.

 

Familiemediation en arbeidsmediation

Omdat er steeds vaker ook andere werkgebieden dan zakelijke mediation op mijn pad kwamen heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en specialisaties stellen me in staat om ook hele verschillende en hele complexe mediations aan te gaan.

Persoonlijke achtergrond...

Ik ben geboren in 1969 en dus een vijftiger. Hoewel mijn geboortestad Deventer is ben ik opgegroeid in Arnhem. Daar heb ik mijn jeugd doorgebracht. Na mijn rechtenstudie in Groningen ging ik weer terug naar Arnhem. Uiteindelijk ben ik vanwege werk in de Randstad beland in Badhoevedorp op een steenworp van Amsterdam. Daar woon ik nu alweer zo'n twintig jaar met mijn partner Linda en onze twee dochters. Als ik even onbescheiden mijn sterkste persoonlijkheidskenmerken mag noemen dan zijn dat analytisch, relativerend en empathisch.

Loopbaan in het kort...

Na mijn studie begon ik als vennoot in 1994 in het familiebedrijf van mijn ouders. Het bedrijf maakte een lastige tijd door en werd na een turn-around zoals dat zo mooi heet een aantal jaren later in veilige haven ondergebracht. Ik kwam terecht bij een klein consultancy-bureau waar ik als Business Consultant een aantal mooie projecten mocht doen.

In de werkomgeving die daarop volgde kon ik mijn vleugels echt uitslaan en kreeg ik de kans om na een korte tijd als CFO mijn ding gedaan te hebben, als CEO aan de slag te gaan in een internationaal opererend familiebedrijf met meer dan 200 medewerkers. Samen met een zakenpartner en het zittende management konden we na enige tijd de aandelen verwerven en de organisatie flink uitbouwen. Na een kleine 20 jaar was het welletjes. Ik en mijn mede-aandeelhouders zijn uitgestapt en hebben de onderneming in 2021 overgedragen.

Het roer om...

De ambitie om een groot bedrijf te leiden was volbracht en van de "bucket-list" af. Natuurlijk wilde ik nog wat zinnigs doen met de verworven vaardigheden. In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en heel grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik "aan tafel geroepen" om te helpen een oplossing te vinden. Dat gebeurde dikwijls in mijn netwerk buiten mijn bedrijf. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakt naar meer... De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Ruimte voor andere passies...

Naast mediations die ik nog wat andere dingen. Een grote passie is muziek maken. Ik speel piano en gitaar. Ik heb een oefen- en opnamestudio achter mijn huis waar ik veel tijd doorbreng. Daarnaast zijn mijn partner en ik fanatieke skiërs. We proberen dan ook minimaal enkele winterweken per jaar in de Franse Alpen door te brengen.

Ik hou één dag in de week vrij om me vrijwillig in te spannen voor Slachtofferhulp Nederland. Daar probeer ik mijn steentje bij te dragen bij het Team Algemene Dienstverlening.

Met al deze heel verschillende activiteiten ontmoet ik heel veel verschillende mensen met allemaal unieke verhalen. Dat maakt het leven boeiend.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen